! Weblog !


Terugblik show - maandag 5 juni 2017

Zo, gisteren ben ik wezen kijken op de show van de DHCN. De show waar ik ruim een jaar geleden ook stond met Jace. Zie het verslag in het archief.  Toen ik het terrein op reed, trok mijn maag zich weer samen. Gelukkig ging ik gisteren niet alleen naar de show, dus het gevoel was snel weg. Daarnaast had ik Jace niet in levende lijve bij me. Verleden jaar heb ik hem iets beloofd nadat we thuis kwamen van de DHCN show. Als hij nog 1 keer een show wilde lopen met goed resultaat, zou hij nooit meer mee hoeven naar een show. En dat heeft hij gedaan. 4 maanden na de show van de DHCN, liep hij de show van de LSOHV en haalde een Zeer Goed. Om toch het gevoel te hebben dat hij bij me was, heb ik dit t-shirt laten maken en deze gisteren aan getrokken.
 
 
Afbeelding invoegen
 
 De indeling van het showen was dit jaar iets anders geregeld. De open klasse was nu in de middag. Een goede keus naar mijn idee. In deze klasse liep een hond waar ik wel benieuwd naar was. Daarom ben ik samen met mijn metgezel langs de ring gaan zitten om deze hond te zien.
Zodra deze hond in stand werd gezet, zagen wij al dat het dier waarschuwingen gaf. Hangen in de halsband, bek wijd open sperren, de tong snel in en uit de bek laten gaan en een gespannen houding. Helaas negeerde de eigenaar deze signalen. Voordat wij samen uitgesproken waren, haalde de hond uit naar de keurmeester. Deze keurmeester was niet echt onder de indruk en ging verder met keuren. Zodra dit klaar was, mocht de eigenaar buiten de ring gaan staan om de volgende de ruimte te geven. De eigenaar ging in een nis staan aan de andere kant van de zaal. Recht tegenover ons. De eigenaar is best overstuur en praat met een persoon die bij haar staat. Ondertussen heb ik alleen oog voor het arme dier. Wat een trieste blik ligt er in die ogen! Mijn hart breek. Het arme dier heeft het zo goed aan gegeven. Uiteindelijk vind de keurmeester het voorval niet zo bijzonder en krijgt deze hond toch een keurrapport.
 
De rest van de show verloopt voorspoedig en iets over vieren keren wij weer huiswaarts. Na mijn metgezel thuis afgezet te hebben, moet ik nog ongeveer een uur rijden om thuis te komen. Genoeg tijd dus om na te denken. Een aantal emoties passeren de revue. Boosheid, omdat bovenstaande eigenaar niet op haar hond lette. Is dat papiertje echt belangrijker dan je maatje? Verdrietig, omdat de blik van deze hond me niet loslaten. Als ik dan denk aan de blik van Jace ben ik blij dat hij bij mij woont en niet bij zo'n eigenaar. Maar ook voel ik iets van onrechtvaardigheid.
 
Toen ik verleden jaar op deze show stond, was ik misselijk van de zenuwen. Van 9:00 s'morgens(tijdstip van aanmelden) tot s'middags rond 14:30(moment van de ring in stappen) was dit alleen maar erger geworden. Daardoor was de beschermende houding van Jace naar mij ook toe genomen. Toen de keurmeester naar mij toe liep en Jace gelijk liet weten dat ze bij me weg moest blijven, was het voor mij klaar. Ik mocht van haar nog even een rondje lopen en het daarna opnieuw proberen. Dit heb ik nog wel gedaan, maar daar strapte Jace niet in. Ik heb toen gelijk gezegd dat ik stopte. Ik ken mijn hond en dit ging niet gebeuren. Hierdoor kreeg ik van de keurmeester een "niet te beoordelen". Dat vond ik heel aardig van haar.
Ik had het ook zo kunnen doen als bovenstaande eigenaar. Gewoon doorgaan en de hond dwingen iets te doen wat hij niet wil. Dit met alle gevolgen van dien. Wat me aan de ene kant dwars zit aan dit verhaal, is dat deze eigenaar wel een keurrapport heeft gekregen met volgens mij een Zeer Goed. Ongeacht wat de hond deed, vind ik dat ZIJ het niet verdiend. Je doet dit je hond niet aan. KLAAR.
 
Gelukkig is er ook een andere kant. Iemand op de show gisteren herinnerde zich een hond verleden jaar die zich ook niet liet keuren. Ze herinnerde zich ook dat ik(de eigenaar) er toen zelf mee stopte. Dat is fijn om te horen. Daarnaast heeft Jace destijds in 4 maanden zoveel geleerd, dat hij alsnog een prachtige show liep met een fantastisch resultaat. En dat is voor mij het belangrijkste van alles.
 
Naast al dit gebeuren heb ik gisteren ook weer prachtige honden gezien. Ik heb veel namen bij een gezicht kunnen plaatsen en heb het prima naar mijn zin gehad. En daar gingen we natuurlijk ook voor.
 
 
 
 
 
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >